ШHłTΞ ШФŁŦ ارسال شده در 16 آذر، 2022 ارسال شده در 16 آذر، 2022 ضرب المثل های ایرانی با حرف "ک" كافر همه را بكیش خود پندارد ! كاچی بهتر از هیچی است ! كار از محكم كاری عیب نمیكنه ! كار خر و خوردن یابو ! كار بوزینه نیست نجاری ! كارد، دسته خودشو نمی بره ! كار، نشد نداره ! كار نباشه زرنگه ! كار هر بز نیست خرمن كوفتن --- گاو نر میخواهد و مرد كهن . كاری بكن بهر ثواب - نه سیخ بسوزه نه كباب ! كاسه گرمتر از آش ! كاسه جائی رود كه شاه تغار باز آید ! كاسه را كاشی میشكنه، تاوانش را قمی میده ! كاشكی ننم زنده میشد - این دورانم دیده میشد ! كاشكی را كاشتند سبز نشد ! كاه از خودت نیست كاهدون كه از خودته ! كاه بده، كالا بده، دو غاز و نیم بالا بده ! كاه پیش سگ، استخوان پیش خر ! كاه را در چشم مردم می بینه كوه را در چشم خودش نمی بینه ! كاهل به آب نمیرفت، وقتی میرفت خمره میبرد ! كباب پخته نگردد مگر به گردیدن ! كبكش خروس میخونه ! كپه هم با فعله است ؟! كجا خوشه؟ اونجا كه دل خوشه ! كج میگه اما رج میگه ! كچلی را گفتند: چرا زلف نمیگذاری ؟ گفت : من از این قرتی گریها خوشم نمیاد ! كچل نشو كه همه كچلی بخت نداره ! كچلیش، كم آوازش ! كدخدا را ببین ، ده را بچاپ ! كرایه نشین، خوش نشینه ! كرم داران عالم را درم نیست --- درم داران عالم را كرم نیست ! كرم درخت از خود درخته ! كژدم را گفتند: چرا بزمستان در نمیآئی ؟ گفت : بتابستانم چه حرمت است كه در زمستان نیز بیرون آیم ؟! كس را وقوف نیست كه انجام كار چیست ! (( هر وقت خوش كه دست دهد مغتنم شمار )) [[ حافظ ]] كس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من ! كسی دعا میكنه زنش نمیره كه خواهر زن نداشته باشه ! كسی را در قبر دیگری نمی گذارند ! كسی كه از آفتاب صبح گرم نشد از آفتاب غروب گرم نمیشه ! كسی كه از گرگ میترسه گوسفند نگه نمیداره ! كسی كه با مادرش زنا كنه، با دیگران چها كنه ! كسی كه منار میدزده ، اول چاهش را میكنه ! كسی كه خربزه می خوره، پای لرزش هم میشینه ! كشته از بسكه فزونست كفن نتوان كرد ! كفاف كی دهد این باده بمستی ما --- خم سپهر تهی شد ز می پرستی ما . كف دستی كه مو نداره از كجاش میكنند ؟! كفتر صناری، یاكریم نمیخونه ! كفتر چاهی جاش توی چاهه ! كفشات جفت ، حرفات مفت ! كفشاش یكی نوحه میخونه، یكی سینه میزنه ! كفگیرش به ته دیگ خورده ! كلاغ آمد چریدن یاد بگیره پریدن هم یادش رفت ! كلاغ از وقتی بچه دار شد ، شكم سیر بخود ندید ! كلاغ از باغمون قهر كرد، یك گردو منفعت ما ! كلاغ خواست راه رفتن كبك را یاد بگیره راه رفتن خودش هم یادش رفت ! كلاغ، روده خودش در آمده بود اونوقت میگفت : من جراحم ! كلاغ سر لونه خودش قارقار نمیكنه ! كل اگر طبیب بودی سر خود دوا نمودی ! كلاه را كه به هوا بیندازی تا پائین بیاید هزار تا چرخ میخوره ! كلاه كچل را آب برد گفت : برای سرم گشاد بود ! كلفتی نون را بگیر و نازكی كار را ! كلوخ انداز را پاداش سنگ است --- جواب است ای برادر این نه جنگ است . كله اش بوی قرمه سبزی میده ! كله پز برخاست سگ جایش شنست ! كله گنجشكی خورده ! كمال همنشین در من اثر كرد --- وگر نه من همان خاكم كه هستم . [[ سعدی]] كم بخور همیشه بخور ! كمم گیری كمت گیرم - نمرده ماتمت گیرم ! كنار گود نشسته میگه لنگش كن ! كند همجنس با همجنس پرواز ! (( كبوتر با كبوتر باز با باز ...)) كنگر خورده لنگر انداخته ! كور از خدا چی میخواهد ؟ دو چشم بینا ! كور خود و بینای مردم ! كورشه اون دكانداری كه مشتری خودشو نشناسه ! كور را چه به شب نشینی ! كور كور را میجوره آب گودال را ! كور هر چی توی چنته خودشه خیال میكنه توی چنته رفیقش هم هست ! كوری دخترش هیچ، داماد خوشگل هم میخواهد ! كوزه خالی، زود از لب بام میافته ! كوزه گر از كوزه شكسته آب میخوره ! كوزه نو آب خنك داره ! كوزه نو دو روز آب را سرد نگه میداره ! كوسه دنبال ریش رفت سیبیلشم از دست داد ! كوسه و ریش پهن ! كو فرصت ؟! كوه بكوه نمیرسه، آدم به آدم میرسه ! كوه ، موش زائیده ! نقل قول
ارسال های توصیه شده
به گفتگو بپیوندید
هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .