حسین138 ارسال شده در 29 خرداد، 2025 ارسال شده در 29 خرداد، 2025 سال ها قبل وقتی طرحم رو تو یه شهرستان مرزی میگذروندم یه شب شیفت بودم تو اورژانس بیمارستان که یه پسربچهی حدود ۸–۹ ساله همراه پدرش مراجعه کردن. پدرش گفت چند روزه پسرم گوشدرد داره و آروم نمیگیره. بچه واقعاً از درد به خودش میپیچید. همون موقع بین گریههاش گفت: فکر میکنم تو گوشم بمب داره منفجر میشه. از یه روستای اطراف اومده بودن. وقتی با اتوسکوپ نگاه کردم یه چیز سفید دیدم که تو گوشش داره تکون میخوره، با پنس درش آوردم ولی همچنان بچه بیقراری میکرد.دوباره که نگاه کردم شوکه شدم. چیزی که دیدم واقعاً یکی از عجیبترین چیزایی بود که یه پزشک ممکنه ببینه: گوش بچه پر از لارو بود. واقعاً پر.. تعدادشون از شماره خارج بود.قطره بیحسی ریختم تو گوشش و چندتای دیگه رو با پنس درآوردم ولی معلوم بود ماجرا ساده نیست. با متخصص گوش و حلق تماس گرفتم، شرح حال کامل دادم و بچه فوری فرستاده شد واسه تخلیه باقی لارو ها تحت بیهوشی عمومی و بستری و آنتی بیوتیک… حالا ماجرا چی بود؟ (این مورد رو تو دوران تحصیل نه دیده بودم، نه در موردش خونده بودم و اگه خونده بودم هم قطعا فراموش کرده بودم) مایازیس گوش (aural myiasis) یه نوع عفونت نسبتاً نادر اما جدیه که توش لارو یا همون کرمِ مگس داخل مجرای گوش رشد میکنه. این اتفاق بیشتر تو مناطق گرم و مرطوب یا جاهایی که سطح بهداشت پایینه دیده میشه مخصوصاً تو بچه ها، سالمندان یا افرادی که توانایی مراقبت از خودشونو ندارن. مگسها جذب بوی ترشحات یا زخمهای عفونی میشن و تخمهاشونو داخل یا نزدیک گوش میذارن. تخمها ظرف چند ساعت تا چند روز تبدیل به لارو میشن و شروع میکنن به حرکت یا حتی تغذیه از بافتهای مرده یا زنده گوش. علائمش میتونه شامل درد شدید + خارش + ترشح بدبو + احساس حرکت در گوش و تو موارد پیشرفته، آسیب جدی به پردهی گوش یا حتی ساختارهای داخلیتر باشه. اگه سریع تشخیص داده نشه و درمان نشه، ممکنه باعث عفونتهای عمیقتر یا کاهش شنوایی دائمی بشه، برای همین تشخیص بهموقع و تخلیهی کامل لاروها خیلی حیاتیه. 1 نقل قول
ارسال های توصیه شده
به گفتگو بپیوندید
هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .